Vi kan cyklar

Stans smidigaste cykelverkstad

MCV är en fossilfri, studentdriven startup som bidrar till att fler människor cyklar. 
Genom vår mobila cykelverkstad gör vi det enklare för cyklister att underhålla och reparera cykeln.

Varför Mcv?

Smidigt

Det spelar ingen roll om din trasiga cykel står på jobbet, innergården eller utanför mataffären. Vi fixar det på plats.

24 timmar

Inga bokningar eller öppettider att anpassa sig till. Vi kommer ut och fixar din cykel inom 24 timmar från bekräftad bokning.

Garanti

När vi är klara får du ett kvitto med garanti på e-post. Det kan vara bra att ha om något känns fel eller om du sen ska sälja cykeln.

Som en AMBULANS

FAST FÖR CYKLAR

Vi blir allt fler i storstäderna och för att det ska funka behöver fler människor ta sig fram på ett hållbart sätt. Cykel är ett snabbt och smidigt sätt att ta sig från A till B i en stad med mycket människor – kanske det smidigaste? Men cyklar går sönder och anledningen till att det här med MCV startade var att vi läste en grej: Bara i Stockholm omhändertas nästan 3000 cyklar per år av trafikkontoret.

Vi började prata med folk och göra lite research. Det visar sig att de flesta cyklar har lämnats pga enkla fel som punktering, en trasig pedal eller att någon del blivit stulen – typ styret eller sadeln.

Om vi kan erbjuda ett enklare sätt att fixa dessa småfel på ett sätt som känns ungefär som att beställa nässpray från Apotea hoppas vi att minska antalet övergivna cyklar och få fler att komma igång och cykla efter ett långt vinter-ide.